Νέο ranking factor απο το Google

Σημαντική η ταχύτητα φόρτωσης ενός website λέει το Google

Ένα θέμα που σταθερά φαίνεται οτι απασχολεί  τους τελευταίους μήνες το Google είναι η ταχύτητα φόρτωσης ενός website που φαίνεται οτι αγγίζει άμεσα το θέμα του Search Engine Optimization ώς ένα νέο ranking factor.

Όλα δείχνουν οτι τα στελέχη της διασημότερης μηχανής αναζήτησης είναι αποφασισμένα να κάνουν το internet γρηγορότερο και να ρίξουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα. Μέσα στο 2010 αναμένεται να υλοποιήσουν το ζήτημα της ταχύτητας καθιστώντας την ως ένα επιπρόσθετο παράγοντα κατάταξης.

Ο Matt Cutts (Software engineer του Google), σε συνέντευξή του σε ένα γνωστό site του εξωτερικού δήλωσε οτι πολλοί μέσα απο την εταιρεία πιστεύουν οτι το Διαδίκτυο πρέπει να είναι γρήγορο για μία καλή εμπειρία, και για αυτό τον λόγο οι γρήγορες ιστοσελίδες πρέπει να ανταμείβονται.

Ακόμα δήλωσε οτι πιστεύει πως σε λίγο καιρό όλοι θα σκέφτονται το πώς θα κάνουν το site τους να φορτώνει σε λιγότερο χρόνο αλλά και παράλληλα να συνεχίσει να είναι εντυπωσιακό και πλούσιο σε γραφικά.

Το σίγουρο είναι οτι τα site που δίνουν γρήγορη πλοήγηση, κατα επέκταση ικανοποιούν τους χρήστες τους και πολύ πιθανόν αυξάνουν τις πωλήσεις που σημειώνουν. Το ίδιο το Google λάνσαρε μία ιστοσελίδα της με τίτλο Let’s make the web faster που προσφέρει μέσα απο αυτή εργαλεία για τους Webmasters που βοηθούν σε όλα τα προαναφερθέντα ζητήματα. Χαρακτηριστικά γράφουν οτι θέλουν να κάνουν την πλοήγηση όπως το ξεφύλλισμα ενός περιοδικού! («browsing the web as fast as turning the pages of a magazine»).

Εάν θέλετε να πάρετε στα σοβαρά τις επιδόσεις της ιστοσελίδας σας στο internet τότε θα ήταν χρήσιμο να λαμβάνατε υπόψην σας και αυτή την παράμετρο.

1 Comment

  1. SEO ServicesDec 9, 2009

    Great info thnx!

Comments are closed.

Scroll to top