Περιεχόμενο και Meta στοιχεία

Εάν θέλετε να κάνετε ένα καλό Search Engine Optimization και να βρίσκεστε στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης, τότε χρειάζεστε ποιοτικό περιεχόμενο.

Το περιεχόμενο θεωρείται ο βασιλιάς του SEO, αφού όσο καλύτερο και σε μεγαλύτερη ποσότητα είναι, τόσο πιθανότερο είναι να σας ανακαλύψουν και να σας προωθήσουν τα search engines.

Ένα σημαντικό στοιχείο του Html είναι ο ΤΙΤΛΟΣ ενός ιστοχώρου που του δίνει ένα μοναδικό πλεονέκτημα κατάταξης. Το κείμενο που τον απαρτίζει είναι αυτό που βλέπετε στην πάνω αριστερά πλευρά του περιηγητή σας όταν πλοηγείστε σε ένα site και είναι το ίδιο κείμενο που παρουσιάζεται ως σύνδεσμος στα αποτελέσματα των αναζητήσεων που πραγματοποιείτε.

Ο τίτλος της ιστοσελίδας είναι επίσης αυτός που εμφανίζεται όταν γίνεται η προσθήκη ενός ιστοχώρου στα αγαπημένα.

Σε αντίθεση με τις παραπάνω περιπτώσεις το κείμενο καθαυτό δεν είναι και ορατό και μπορούμε να το δούμε μόνο κοιτάζοντας τον πηγαίο κώδικα μιας σελίδας (source code). Βρίσκεται στο σημείο που υπάρχουν τα ΜΕΤΑ δεδομένα της σελίδας και είναι της μορφής .

Τα META δεδομένα αν και στο σύνολό τους δεν λειτουργούν πλέον ως παράγοντες κατάταξης, υπάρχουν δύο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ξεχωρίζουν ως οι σημαντικότεροι: η META περιγραφή (META Description) και οι ΜΕΤΑ Λέξεις-Κλειδιά (META Keywords).

Η ΜΕΤΑ Description είναι μια περιγραφική πρόταση του κάθε ιστοτόπου ενώ τα ΜΕΤΑ Keywords είναι Λέξεις-Κλειδιά απαραίτητες για τον προσδιορισμό της ταυτότητάς του εκάστοτε ιστοχώρου.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, είναι σημαντική και η προσθήκη σε όλες τις εικόνες που εμπεριέχονται σε ένα site, κάποιου εναλλακτικού κειμένου (τα λεγόμενα ALT tags).

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά (στο άρθρο μας Image maps και Navigation buttons), τα ALT tags είναι οι ετικέτες που χαρακτηρίζουν τις εικόνες που χρησιμοποιούμε, και παραμένουν κρυμμένες εκτός και αν περάσουμε το ποντίκι πάνω από αυτές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι απαραίτητη η χρησιμοποίησή τους τόσο για λόγους βελτιστοποίησης όσο και για μερικούς συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα όρασης.

Scroll to top