Λέξεις-Κλειδιά

Έρευνα για την εύρεση των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών

Προτού ξεκινήσετε το Search Engine Optimization (δηλαδή τη βελτιστοποίηση) του site σας, πρέπει να ξέρετε ποιες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιεί το κοινό που θέλετε να στοχεύσετε. Το λεγόμενο target group χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις (που πολλές φορές σχηματίζουν και προτάσεις), με σκοπό να βρει τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες που ψάχνει.

Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας σχετίζεται με διακοπές τότε μερικές λέξεις όπως το «ταξίδι», τα «ενοικιαζόμενα δωμάτια» ή τα «πρακτορεία», θεωρούνται ως πολύ σημαντικές και σχετικές με το θέμα.

Μαζί με αυτές, υπάρχουν εκατοντάδες άλλες λέξεις άμεσα ή έμμεσα συσχετιζόμενες με το αντικείμενο των διακοπών.

Αυτό που είναι δύσκολο, χρονοβόρο αλλά και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό, είναι να καταφέρετε να μπείτε στο μυαλό του στοχευόμενου κοινού και να επιλέξετε τις κατάλληλες λέξεις και φράσεις που θα καταστούν ικανές να βοηθήσουν στην βέλτιστη απόδοση του ιστοχώρου σας.

Μπορεί ακόμα να ανακαλύψετε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που προβαίνουν σε αναζητήσεις συσχετιζόμενες των διακοπών, ψάχνουν για συνδυασμούς λέξεων ακολουθούμενης της περιοχής που θέλουν. Για παράδειγμα ένας τέτοιος συνδυασμός λέξεων θα επέφερε: «ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Πάρο».

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να προστεθεί, είναι η πολύπλευρη έννοια που αποκτά μία λέξη από τα συμφραζόμενα της. Τι εννοούμε; Εάν έχουμε «καλοκαιρινές διακοπές», ως συσχετιζόμενες λέξεις θα θεωρήσουμε τις παραλίες, τα γυαλιά ηλίου, τα καπέλα κα. Εάν όμως έχουμε «Χριστουγεννιάτικες διακοπές» ως συσχετιζόμενες λέξεις θα θεωρήσουμε το δέντρο, το χιόνι και οτιδήποτε μας παραπέμπει σε Χριστούγεννα.

Συνεπώς, η όλη έρευνα επί του θέματος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως σκελετός, ως βάση των ιστοσελίδων σας και του τρόπου που γράφετε το κείμενο, τους τίτλους και τα meta στοιχεία της.

Σημαντικό είναι τα keywords που χρησιμοποιείτε:

  •  Nα περιλαμβάνουν το όνομα της εταιρείας σας (για λόγους αναγνωρισιμότητας),
  •  Να περιλαμβάνουν λέξεις και φράσεις που έχετε στο site σας,
  •  Να περιλαμβάνουν την περιοχή ή και την Χώρα που συσχετίζεστε
  •  Να χρησιμοποιείτε συνδυασμούς δύο και τριών λέξεων κλειδιών, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούν τις αναζητήσεις τους με αυτόν τον τρόπο.

.

Scroll to top