Επιλογή σωστού Html Κώδικα

Σημαντική είναι η επιλογή σωστού του Html κώδικα που βοηθάει στην απόκτηση βάσεων για ένα αποδοτικό Search Engine Optimization.

Ο Html κώδικας είναι το πιο θεμελιώδες μέρος της κάθε ιστοσελίδας. Όταν πλοηγείστε στο διαδίκτυο αυτό που βλέπετε είναι το τελικό αποτέλεσμα και όχι ο κώδικας που βρίσκεται από πίσω. Οι περισσότεροι περιηγητές έχουν τη δυνατότητα της προβολής αυτού του πηγαίου κώδικα (π.χ. επιλέγοντας στο μενού τους: προβολή / κώδικας σελίδας). Επίσης, οι περισσότεροι περιηγητές είναι και καλοί στην πιστή αποτύπωση της επιθυμητής εικόνας ακόμα και αν ενδεχομένως ο κώδικας αυτής της ιστοσελίδας περιέχει σφάλματα σύνταξης.

Αυτό που δεν είμαστε σίγουροι είναι το εάν αυτά τα λάθη μπορεί να παρερμηνευτούν από τα crawlers των μηχανών αναζήτησης που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί ακόμα και να οδηγήσουν στη παράλειψη ένταξης αυτών των ιστοσελίδων στο ευρετήριό τους.

Σας συνιστούμε να έχετε πάντα κατά νου ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν βλέπουν αυτά που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι. Προφανώς μια σελίδα με πολλά γραφικά μπορεί να φαντάζει εντυπωσιακή, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει μηδαμινό περιεχόμενο και κατά επέκταση άσχημη κατάταξη στα αποτελέσματα του Google, του Yahoo και των λοιπών search engines.
Υπάρχουν αρκετά online εργαλεία που μπορούν να διαπιστώσουν τυχόν λάθη του html κώδικά σας ή ακόμα και να τον διορθώσουν. Ένα γνωστό και ευρέως αναγνωρισμένο εργαλείο ελέγχου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι και ο W3C validator.

Scroll to top