Tags Posts tagged with "Title tags"

Title tags

Το πιο απαραίτητο κομμάτι μετά την απόφαση δημιουργίας online παρουσίας και της προσθήκης περιεχομένου είναι το search engine optimization. Για να μπορέσει να θεωρηθεί αποτελεσματική η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας και να καταλαμβάνει μία εκ των πρώτων θέσεων στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, πρέπει το site που δημιουργούμε να είναι search engine friendly!

Υπάρχουν μερικά tags που απαραιτήτως πρέπει να υπάρχουν στον κώδικα της κάθε ιστοσελίδας του site μας, αφού εάν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να βελτιώσουν το click through rate*.
*Το click through rate (CTR) είναι ο ρυθμός των clicks που λαμβάνουμε από τους χρήστες που μας βρίσκουν στην λίστα των αποτελεσμάτων της αναζήτησης που πραγματοποίησαν.

ONSITE SEO

Έτσι λοιπόν μπορούμε να αναφέρουμε ως τα πιο σημαντικά τα εξής:

1. Το Title Tag

Χωρίς καμία αμφιβολία τo HTML Title Tag είναι το σημαντικότερο από όλα εκείνα που αφορούν το onsite SEO. Ένας καλός τίτλος μπορεί να βοηθήσει στην απόκτηση μιας καλής κατάταξης ακόμα και στην περίπτωση που το υπόλοιπο μέρος της σελίδας υστερεί.

Όταν τα search engine spiders επισκέπτονται κάποιον ιστοχώρο το πρώτο πράγμα που διαβάζουν σχεδόν αμέσως είναι ο τίτλος του site. Η ανάλυση του υπόλοιπου μέρους της σελίδας γίνεται με βάση του τι βρέθηκε στον τίτλο της.

Έτσι λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό να περιλαμβάνετε τα βασικά σας keywords σε κάθε html title και να τα ενώνετε με τα λεγόμενα pipe lines ‘|’ που επιτελούν το έργο της ένωσης των λέξεων κλειδιών του τίτλου σας. Στην περίπτωση του site μας ο τίτλος μεταμορφώνεται ως:

<TITLE>Search Engine Optimization GR | SEO Services Greece</TITLE>

Προσπαθήστε να περιλαμβάνετε μέχρι 3 βασικά keyword phrases στα title tags και ποτέ μην ξεχνάτε ότι προορίζονται για να αναγνωστούν από ανθρώπους και όχι για από τα search engine crawlers!

2. Το Meta Description Tag

Σε συνδυασμό με το Title Tag, το Meta Description Tag είναι καίριας σημασίας για το search engine marketing. Στην πράξη πρέπει να προσθέσετε μια περιγραφική πρόταση του τι περιλαμβάνει η σελίδα που αναφέρεστε.

Βεβαιωθείτε ότι είναι πλούσια και περιεκτική όσων αφορά τις λέξεις κλειδιά και το νόημα που περικλείεται στην κάθε ιστοσελίδα. Αυτή η περιγραφή είναι που εμφανίζεται ακριβώς κάτω από τον τίτλο που επιλέξαμε στο προηγούμενο βήμα και είναι εξίσου σημαντική για την προσέλκυση των χρηστών που έχουν πραγματοποιήσει μια αναζήτηση.
3. Το H1 Heading Tag

Το H1 Heading Tag είναι η ετικέτα που πρέπει να ξεκινάει το περιεχόμενο της κάθε σελίδας. Είναι ο τίτλος που είναι σε έντονη γραφή όταν κάνουμε πλοήγηση σε ένα site (αυτό που ξέρουμε ως επικεφαλίδα), και είναι ο ίδιος τίτλος που στις μηχανές αναζήτησης επισημαίνεται ως κάτι το πολύ σημαντικό – για την ακρίβεια το πιο σημαντικό στοιχείο της σελίδας.

Πολύ σημαντικό είναι και εδώ να συμπεριλαμβάνονται οι πιο βασικές λέξεις ή φράσεις κλειδιά που θέλουμε το κάθε μας web page να στοχεύσει. Θυμηθείτε όμως ότι η κάθε σελίδα πρέπει να έχει το δικό της title tag, page description και h1 title για να μπορεί μας αποδώσει τα μέγιστα σε ότι αφορά το onsite seo.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • καταταξη ιστοσελιδων
 • h1 tag what is
 • καταταξη ιστοσελιδας
 • εισαγωγή στα βασικά του on site seo
 • h1 heading tag
 • τι χρειαζεται για seo
 • title seo
 • • long meta descriptions
 • tags
 • on-site seo

Βασικές έννοιες Μηχανών Αναζήτησης

Οι αράχνες των μηχανών αναζήτησης, οι επονομαζόμενες web crawlers ή web robots, είναι ειδικές εφαρμογές υπολογιστών που έχουν σαν σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών από το διαδίκτυο και συσχετίζονται άμεσα με το Search Engine Optimization.

Πλοηγούνται στο Internet όπως πλοηγούμαστε με ένα πρόγραμμα περιήγησης (π.χ. με τον Internet Explorer, ή τον Firefox) αλλά πολλές φορές πιο γρήγορα και πλήρως αυτοματοποιημένα.

Οι αράχνες οδηγούνται ακολουθώντας συνδέσμους και συγκεντρώνουν όλες τις αναγνώσιμες πληροφορίες στους καταλόγους τους. Βέβαια χρειάζεται να τονίσουμε ότι μολονότι το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αξιόλογες προσπάθειες βελτίωσης, υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορούν να επεξεργαστούν και τι όχι.

Συγκεκριμένα, ενώ επεξεργάζονται ταχύτατα και με επιτυχία το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που είναι σε μορφή κειμένου, αδυνατούν να αναγνωρίσουν απόλυτα το υλικό που είναι σε μορφή εικόνων (jpeg,gif,png κτλ). Βέβαια η χρησιμοποίηση στην προκειμένη περίπτωση alt tags (ετικετών) και γενικότερα title tags (τίτλων σελίδας), και meta tags (μέτα ετικέτες δεδομένων) βοηθούν αισθητά στην σωστή αντίληψη των περιεχομένων μιας σελίδας.

Ακόμα είναι δυνατόν να μάθουμε εάν οι crawlers των μηχανών αναζήτησης επισκέφτηκαν τον ιστοχώρο μας αλλά και με ποια σειρά ανίχνευσαν τις σελίδες του, ρίχνοντας απλά μια ματιά στα log αρχεία του http server που φιλοξενείται το site μας. Εκεί καταγράφονται όλες οι επισκέψεις με λεπτομέρεια περιλαμβάνοντας την ip των επισκεπτών καθώς και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να τονίσουμε άλλο ένα πολύ σημαντικό θέμα που δεν είναι άλλο από τη διατήρηση των ιστοσελίδων μας online. Είναι σχεδόν επιτακτική η ανάγκη διατήρησης του site μας προσβάσιμου 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες τον χρόνο.

Οι search engines για να εξασφαλίσουν το ότι τα ευρετήριά τους θα είναι ενημερωμένα, επισκέπτονται δισεκατομμύρια σελίδες κάθε μήνα για να μαζέψουν νέο υλικό. Λόγω του φόρτου εργασίας τους συνήθως έχουν χρόνο μόνο για μία επίσκεψη κάθε φορά για κάθε ιστοσελίδα. Εάν κατά την επίσκεψή τους ο διακομιστής του ιστού δεν είναι προσβάσιμος, τότε η ιστοσελίδα αυτή δε θα συμπεριληφθεί στη βάση δεδομένων ή δεν θα ενημερωθεί με τις καινούργιες πληροφορίες. Έτσι δεν θα υπάρξει αναπροσαρμογή του ιστού για τις search engines με αποτέλεσμα να μην «βλέπουν» το νέο περιεχόμενο που τυχόν να έχει προστεθεί.

Σε περίπτωση που σας έχει τύχει, μην πανικοβάλλεστε αφού τα περισσότερα web robots ανιχνεύουν τον ιστό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Κάνοντας μια αναζήτηση στο internet θα ανακαλύψετε και πολλά προγράμματα που βοηθούν ακριβώς σε αυτή τη διαδικασία, να επιβλέπουν δηλαδή το εάν βρίσκεται ή βρέθηκε εκτός δικτύου το site σας και εάν λειτουργούν όλοι οι σύνδεσμοι της ιστοσελίδας σας (broken link checker).

Σχετικές αναζητήσεις:

 • σε τι βοηθούν οι μηχανες
 • alt tags ετικετες
 • μηχανες αναζητησις
 • ετικετες αναζητησης greek
 • αραχνες μηχανες αναζητησης
 • seo εικονεσ alt tag jpg gif
 • search engine πληροφοριες
 • broken link checker
 • να μαθουμε για τις μηχανες
 • fireox μηχανες αναζήτησης