Tags Posts tagged with "Sitemap"

Sitemap

Οι μηχανές αναζήτησης δεν περιλαμβάνουν όλες τις σελίδες ενός site, αλλά αντιθέτως προσθέτουν μόνο αυτές που θεωρούν ως τις πιο πολύτιμες από άποψη περιεχομένου.

Μερικές από τις σελίδες σας είναι σίγουρα πιο αναγκαίο να συμπεριληφθούν από κάποιες άλλες. Για παράδειγμα, η σελίδα που έχετε με τις υπηρεσίες σας είναι πιο σημαντικό να συμπεριληφθεί από ότι εκείνη που έχετε τη φόρμα επικοινωνίας.

Αυτή η διαφοροποίηση δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή από τα crawlers των search engines δίχως τη δική σας συνεισφορά και για αυτό θα πρέπει να κάνετε το λεγόμενο submission to search engines δηλαδή την υποβολή της ιστοσελίδας σας στους καταλόγους των μηχανών αναζήτησης.

Το πρώτο και το πιο σημαντικό submission που θα πρέπει να κάνετε είναι στο Google (submit site to Google), μιας και είναι ο βασιλιάς στις προτιμήσεις των χρηστών του internet παγκοσμίως. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε τα πιο σημαντικά site που θα πρέπει να κάνετε προσθήκη του url που διαθέτετε και είναι τα παρακάτω:

– Submit url to Yahoo!
– Add site to Bing
– Add url to Dmoz

Σας προτείνουμε μόνο αυτά τα 4 γιατί όλες οι μικρότερες μηχανές αναζήτησης αντλούν τα περιεχόμενά τους από αυτά.

Συγκεκριμένα:
– το Google τροφοδοτεί με αποτελέσματα το AOL, το Ask και το Netscape
– το Yahoo τροφοδοτεί με αποτελέσματα το Altavista,το Lycos και το AllTheWeb

ενώ τα παραπάνω τροφοδοτούν με τη σειρά τους και εκατοντάδες άλλες μικρότερες μηχανές αναζήτησης παγκοσμίως.

Ο λόγος που σας αναφέρουμε και το Dmoz, είναι γιατί θεωρείται ως «one of the largest human edited website directories», ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία ιστοσελίδων δηλαδή που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Το βασικό θέμα με το Dmoz είναι να κάνετε την προσθήκη της ιστοσελίδας σας και μετά να ασχοληθείτε με άλλα θέματα που θα έχουν κάποιο αντίκτυπο πιο άμεσο, αφού η όλη διαδικασία της προσθήκης στο Dmoz μπορεί να διαρκέσει μέχρι και αρκετά χρόνια!

Σε αντίθεση με μερικές λανθασμένες αντιλήψεις, η παραπάνω διαδικασία υποβολής πρέπει να γίνει μόνο μία φορά και μετά πρέπει να ακολουθηθεί η υποβολή του sitemap της ιστοσελίδας σας. Η υποβολή του sitemap είναι μια σημαντική διαδικασία που πρέπει να την επαναλαμβάνετε κάθε φορά που προσθέτετε νέο περιεχόμενο στο site σας.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • προσθηκη site
 • προσθήκη url
 • add url google
 • προσθηκη ιστοσελιδας
 • υποβολη ιστοσελιδας
 • add url
 • υποβολη site
 • site για μηχανες
 • προσθηκη url στο google
 • url ιστοσελιδας

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιστοποιήσετε την αξία, το κύρος αλλά και τις επιδόσεις του site σας είναι αναμφισβήτητα το Search Engine Optimization.

Το SEO είναι το μέσο που μετατρέπει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας σε σημείο αναφοράς. Θέλοντας να δώσουμε μια γενικότερη εικόνα των όσων αναλύουμε μέσα απο το site μας, θα μπορούσαμε συνοπτικά να αναφέρουμε τα παρακάτω ως κάποιες χρήσιμες συμβουλές – κάποια SEO tips (Search engine optimization tips), που βοηθούν στην αποτελεσματική βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων σας:

1 – Page Titles (Τίτλοι Σελίδας). Σκοπός των τίτλων της κάθε σελίδας είναι να υποδυκνύει το περιεχόμενο που εμπεριέχεται σε αυτήν. Σιγουρευτείτε λοιπόν, οι τίτλοι σας να είναι καθαροί από άσχετες και χωρίς σημασία λέξεις, οτι εμπεριέχουν τα keywords – τις λέξεις κλειδιά που πρέπει, και οτι τέλος δίνουν έμφαση στο τι πρόκειται να διαβάσει ο επισκέπτης. Μήν ξεχνάτε, οτι οι search engines χρησιμοποιούν τον τίτλο στα αποτελέσματά τους και άν είναι καλός και επεξηγηματικός τότε θα είναι και πιο αποδοτικός και για τους χρήστες που αναζητούν κάτι συγκεκριμένο.

2 – Heading Tags (Επικεφαλίδες). Εάν φτιάχνετε μια ιστοσελίδα, έχετε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλές επικεφαλίδες όπως H1,H2,H3 κτλ. Είναι απαραίτητο να τις χρησιμοποιήσετε ιεραρχικά – δηλαδή την H1 επικεφαλίδα ώς τη συμαντικότερη, την H2 ως την αμέσως πιο σημαντική κοκ.

3 – Alt Tags. Εκμεταλλευτείτε τα alt tags που μπορείτε να προσθέσετε στις εικόνες που χρησιμοποιείτε στις ιστοσελίδες σας, και πετύχετε δύο σημαντικά πράγματα: πρώτον την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που έχουν προβλήματα όρασης (αφού όταν δέν μπορούν να δούν την εικόνα διαβάζουν το περιεχόμενο των alt tags), και δεύτερον την ευκαιρία που σας δίνεται να προσθέσετε έξτρα λέξεις κλειδιά που θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη κατάταξή σας στα αποτελέσματα των search engines.

4 – Πλοήγηση. Βεβαιωθείτε οτι υπάρχει διαθέσιμη η βασική πλοήγηση στο πάνω και στο κάτω μέρος του site σας. Για να διευκολύνετε τους αναγνώστες σας αλλά και τις μηχανές αναζήτησης (αφού όσους περισσότερους τρόπους τις δίνετε για να ανακαλύψουν τη δομή του site σας τόσο καλύτερο είναι),  μήν ξεχάστε να τοποθετήστε το βασικό μενού και στη βάση των σελίδων σας.

5 – URL. Βελτιστοποιήσετε και δώστε νόημα στις διευθύνσεις των ιστοσελίδων σας. Διευθύνσεις του τύπου http://www.site.gr/goto.php?page=3245 πρέπει να αποφεύγονται αφού δέν βοηθάνε ούτε τα web spiders αλλά και ούτε είναι φιλικά προς τους χρήστες. Τα αρνητικά τους σημεία; Αφενός είναι σχεδόν αδύνατον να απομνημονευτούν και αφετέρου δέν προσφέρουν βοήθεια στο SEO αφού δέν περιέχουν keywords. Η καλύτερη εικόνα που πρέπει να έχει μία διεύθυνση είναι της μορφής: http://www.site.gr/marketing/website-promotion.html.

6 – Meta tags. Χρησιμοποιήστε τα meta tags keywords και το meta tag description. Τα πρώτα χαρακτηρίζουν την κάθε σελίδα αφού εμπεριέχουν τις κυριότερες λέξεις κλειδιά της κάθε σελίδας, ενώ τα δεύτερα δίνουν μια σύντομη περίληψη – περιγραφή των όσων εμπεριέχονται.

7 – Sitemap. Δημιουργήστε ένα sitemap (έναν χάρτη ιστοτόπου), και κρατήστε τον ενημερωμένο για να διασφαλίσετε οτι το Google, το Yahoo! και τα λοιπά γνωστά search engines έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ιστοτόπου σας.

8 – Robots. Δημιουργήστε και χρησιμοποιείστε ένα robots.txt για να επιλέξετε τί θα πρέπει να αποκλείετε απο τις μηχανές αναζήτησης να αποθηκεύσουν για μελλοντική τους χρήση. Με αυτόν τον τρόπο σιγουρεύεστε οτι δέν θα έχετε κάποια ποινή εάν υπάρχει διπλό περιεχόμενο κάπου στο site σας.

9 – Keywords. Τέλος σιγουρευτείτε οτι οι σελίδες σας εμπεριέχουν τα keywords, τις επιθυμητές λέξεις-κλειδιά για τις οποίες στοχεύετε να τοποθετηθείτε ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Μήν το παρακάνετε απλά βεβαιωθείτε οτι ξεχωρίζουν οι λέξεις και οι φράσεις που είναι πιο σημαντικές για το SEO σας!

Σχετικές αναζητήσεις:

 • seo tips
 • search engine optimization tips
 • χρησιμες συμβουλες για seo
 • keywords tips
 • seo τιτλοες σελίδας
 • ti einai to search tips
 • tips seo
 • tips για seo
 • ιστοσελιδα που μετατρεπει λεξεισ σε εικονες
 • κουμπια navigation για ιστοσελίδες