Σημαντικά μέρη για την τοποθέτηση των keywords

 Οι μηχανές αναζήτησης, αντιμετωπίζουν ως σημαντικά και ως λιγότερο σημαντικά τα keywords ανάλογα με το πού είναι τοποθετημένα σε μια ιστοσελίδα. Υπάρχουν μερικά σημεία επάνω σε κάθε site που θεωρούνται περισσότερο σημαντικά από τα υπόλοιπα. Σε αυτά θα πρέπει να θυμάστε πάντα να χρησιμοποιείτε τις πιο σημαντικές λέξεις – κλειδιά που χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο σας αλλά και τις υπηρεσίες που πιθανών να προσφέρετε.

Τα σημεία που θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας είναι τα ακόλουθα:

Πρώτο και σημαντικότερο (για το on page optimization), είναι το σημείο του τίτλου μιας σελίδας – το λεγόμενο Page Title. Σε αυτό το σημείο πρέπει να συμπεριλάβετε όλες τις κύριες λέξεις-κλειδιά που διαθέτετε για την προώθηση της σελίδας σας, να μην ξεπερνάτε το όριο των 65 χαρακτήρων και να προσπαθήσετε να είναι το κείμενο καλογραμμένο και φυσικό.

Το δεύτερο σημαντικότερο σημείο θεωρούνται οι επικεφαλίδες της ιστοσελίδας σας (Headlines). Είναι υποστηρικτικές του τίτλου και όπως υποδεικνύει και το όνομά τους, χαρακτηρίζουν το περιεχόμενο που περικλείεται στις παραγράφους που βρίσκονται κάτω από αυτές. Δημιουργούνται χρησιμοποιώντας html στοιχεία (όπως <H1>, <H2> κτλ) για να μπορούν να αναγνωρίζονται εύκολα από τις μηχανές αναζήτησης.

Συνεχίζοντας στο τρίτο σημαντικότερο μέρος για την τοποθέτηση των λέξεων-κλειδιών βρίσκουμε τα κείμενα που έχουμε στις σελίδες μας, το λεγόμενο body. Αυτό αποτελείται από ένα συνδυασμό λέξεων και φράσεων άμεσα συνδεδεμένων με το νόημα που χαρακτηρίζει την ιστοσελίδα μας. Μέσα σε αυτό πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε και άλλο ένα σημαντικό στοιχείο για το search engine optimization, που δεν είναι άλλο από τους συνδέσμους (τα links). Οι σύνδεσμοι, είναι λέξεις στον διαδικτυακό μας τόπο που είναι συνδεδεμένες με άλλα site. Όταν κάνουμε κλικ πάνω τους μας μεταφέρουν σε αυτούς και η όλη αυτή διαδικασία υπολογίζεται δραστικά από το Google, το Yahoo!, το Bing και τις άλλες search engines και για αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο ποια site θα επιλέξουμε για να συνδέεται ο ιστοχώρος μας.

Τέλος, θα πρέπει τα keywords μας να συμπεριλαμβάνονται σε δύο ακόμα σημεία: στα META data και στο ALT text των εικόνων μας. Tα META data (οι ΜΕΤΑ πληροφορίες δηλαδή), περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και τα META Keywords. Σε αυτά θα πρέπει να εμπεριέχονται λέξεις που χρησιμοποιούνται στην εκάστοτε ιστοσελίδα και να μην είναι άσχετες με το θέμα αφού τα search engines δίνουν βάρος σε keywords που χρησιμοποιούνται  σε όλα τα προαναφερθέντα μέρη (δηλαδή το Page Title, τα Headlines και το Body).

Το ALT text είναι συντόμευση της λέξης alternative-alternate και χρησιμοποιείται ως αντικαταστάτης μιας εικόνας και η δουλειά του είναι να περιγράφει τα images. Είναι το κείμενο που εμφανίζεται κάθε φορά που περνάμε το ποντίκι πάνω από κάποιο image μιας ιστοσελίδα και είναι παραπάνω από ωφέλιμο να το συμπεριλαμβάνουμε.

Σχετικές αναζητήσεις:

  • meta keywords
  • html meta keywords
  • τοποθετηστε το site σας σε μηχανές αναζήτησης
  • opoi pou xrisimopoiounte sta sites
  • keywords html
  • html keywords
  • alt text to link σε blog
  • ποια είνα τα keywords σε blog
  • ΜΕΤΑ keywords
  • που τοποθετούμε τα keywords σε blog

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ