Tags Posts tagged with "Page Rank"

Page Rank

4 off page ranking factors που θα βοηθήσουν στη κατάταξη του site σας

Ενώ το on page optimization είναι ένας αξιόλογος παράγοντας κατάταξης, εξίσου αλλά και περισσότερο σημαντικός είναι το off page optimization, που στο σύνολό του περιλαμβάνει πολλές ενέργειες που μπορούν να χαρακτηριστούν ως συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες.

Off page ranking factorsΓια να πετύχουμε ένα καλό search engine optimization, δεν είναι αρκετό να εξασφαλίσουμε απλά κάποια links -κάποιους συνδέσμους προς το site μας. Αντιθέτως, για να αποκτήσουμε μια από τις πρώτες θέσεις στα organic αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (όπως το Google, το Yahoo! και το Bing) υπάρχουν κάποιοι επιπρόσθετοι παράγοντες, κάποια ranking factors, που είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν! Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποια διάκριση της SEO καμπάνια μας και κατά επέκταση της ιστοσελίδας μας.

Συγκεκριμένα, όσων αφορά το organic seo, ως παράγοντες κατάταξης μπορούν να οριστούν τα παρακάτω:

1. Οι εισερχόμενοι σύνδεσμοι προς το site μας (τα λεγόμενα incoming links)

Τα incoming links είναι αναμφισβήτητα αν όχι ο σημαντικότερος, ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να πετύχουμε ένα αποτελεσματικό SEO. Έως πρόσφατα (δεν συμβαίνει πλέον), το Google κατάτασσε τις ιστοσελίδες βάσει του υψηλού page rank των σελίδων που ήταν συνδεδεμένες σε αυτές. Ενώ σύνδεσμοι που προέρχονται από σελίδες με υψηλό PR έχουν ευεργετικά αποτελέσματα, πλέον απλά συμψηφίζονται ως ατού στα γενικά κριτήρια κατάταξης και δεν είναι το μοναδικό κριτήριο.

2. Ο ρυθμός απόκτησης συνδέσμων προς το site μας

Αρχικά υπήρχε η πεποίθηση ότι όσο γρηγορότερα πραγματοποιηθεί η απόκτηση των συνδέσμων (το link building), τόσο καλύτερο θα είναι για τα rankings και τη δυναμική της σελίδας μας. Εμείς κατηγορηματικά είμαστε αντίθετοι σε αυτό! Εάν αποκτήσουμε συνδέσμους υπερβολικά γρήγορα, τότε το Google είναι σχεδόν βέβαιο να το θεωρήσει ως παράξενο και μη φυσιολογικό. Έτσι είναι και στην πραγματικότητα αφού δεν είναι δυνατόν μέσα σε μερικές ημέρες χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τεχνητά μέσα να αποκτήσουμε 500 links! (ειδικά εάν δεν είχαμε κανένα…)

Τι συμβαίνει σε αυτές τις καταστάσεις; Αρχικά εφαρμόζεται μια ποινή στις θέσεις κατάταξης του site, και στη συνέχεια εάν συνεχιστούν οι ύποπτες ενέργειες, να υπάρξει ολοκληρωτικός αποκλεισμός της σελίδας από τα αποτελέσματα. Η εξαφάνιση αυτή συχνά συνοδεύεται στα forums και στα blogs ως: “Μy site delisted from Google. Why?

3. Η παλαιότητα των συνδέσμων (age of links)

Ακριβώς όπως συμβαίνει και με την παλαιότητα του site σας, έτσι και με την παλαιότητα των συνδέσμων προς αυτό, επηρεάζεται η κατάταξη στα αποτελέσματα των search engines. Εάν μπορέσετε να εξασφαλίσετε links με anchor texts από δημοφιλή και αξιόπιστα sites της θεματικής κατηγορίας που ανήκει η ιστοσελίδα σας, τότε το πιθανότερο είναι να έχετε καλές κατατάξεις και πολύ αξιόλογη πορεία.

4. Η παλαιότητα του Domain

Όταν αγοράζετε ένα domain, είναι καλό να φροντίζετε να το κάνετε εγγραφή για περισσότερο από ένα χρόνο. Μια πολύ σωστή κίνηση (εφόσον θέλετε ή ξέρετε ότι θα επενδύσετε χρόνο, χρήμα και κόπο σε αυτό), είναι να το κάνετε register για 5 χρόνια.
Όσο και να ακούγεται παράξενο, ο χρόνος διάρκειας δείχνει ότι υπάρχει μια πολύ πιο σοβαρή διάθεση και πρόθεση για να προσφέρει αυτός ο ιστοχώρος ποιοτικό περιεχόμενο, πράγμα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με μια εγγραφή διάρκειας ενός έτους.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • seo off page
 • off page optimization
 • on page factors optimization
 • σελίδες με ρανκς
 • τι σημαινει ranking off page
 • σελίδες με υψηλό rank
 • παγε ρανκ
 • αποκλεισμος απο αποτελεσματα ενος ιστοτοπου
 • ranking σελιδες
 • pageranking

Τι ειναι το PageRank; Το Google μεταχειρίζεται μία κλίμακα από το 1 ως το 10 την οποία την ονομάζει PageRank, και τη χρησιμοποιεί για να βαθμολογήσει κάθε ιστότοπο με βάση το βαθμό που είναι δημοφιλής αλλά και την αξία των σελίδων του.

Για τον υπολογισμό αυτού του αριθμού πρωταρχικό ρόλο παίζει ο αριθμός των websites που έχουν reciprocal link προς τον δικό μας ιστότοπο (BackLinks), ενώ ένα εξίσου βασικό σημείο είναι και το PageRank αυτών των ιστοσελίδων που περιέχουν το Backlink. Αν το PageRank αυτών των site είναι πολύ χαμηλό τότε πιθανότατα το PageRank της σελίδας σας αντί να ανέβει να πέσει κιόλας!

Ένα PageRank απο 5 και άνω θεωρείται πολύ καλό με το 10 να αντιπροσωπεύει το άριστο. Θυμηθείτε ότι το PageRank ήταν το νούμερο 1 κριτήριο για τον υπολογισμό της σχέσης κάθε σελίδας με τα κριτήρια αναζήτησης και ότι χρειαζόμαστε όσο τον δυνατόν περισσότερα BackLinks από websites με μεγάλο PageRank.

Για αυτό είναι σημαντικό οι σύνδεσμοι σε άλλους ιστότοπους προς τον δικό μας να είναι σταθεροί -να είναι δηλαδή (μόνιμα text links) και όχι προσωρινοί όπως για παράδειγμα οι pay per click διαφημίσεις. Αξίζει να πούμε πως άλλα search engines δεν δίνουν τόσο βάση στο PageRank όσο το Google, αφού αυτός ο τρόπος μέτρησης της αξίας μιας σελίδας είναι βασισμένος σε δικούς του συνδυασμένους μαθηματικούς αλγόριθμους.

Όλα τα παλαιότερα χρόνια οι περισσότεροι webmasters προσπαθούσαν να βελτιστοποιήσουν το search engine optimization, και ασχολούνταν με το πώς θα μπορούσαν να αυξήσουν το Page Rank των ιστοσελίδων τους και να δουν την πράσινη μπάρα του Google Toolbar να αυξάνεται προς τα δεξιά.

Σήμερα η σημασία που παίζει για την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα του Google είναι λίγη, για την ακρίβεια μετράει όσο κάθε άλλο ranking factor (http://www.google.com/corporate/tech.html). Ιστοσελίδες με μηδενικό PageRank μπορούν κάλλιστα να είναι στις πρώτες θέσεις, ενώ άλλες με υψηλό PageRank να βρίσκονται πολύ πιο κάτω.

Εμείς αυτό που έχουμε να σας προτείνουμε είναι να το αγνοήσετε και να ασχοληθείτε με τον πιο σημαντικό παράγοντα κατάταξης: το περιεχόμενο του ιστοτόπου σας!

Σχετικές αναζητήσεις:

 • pagerank
 • page rank
 • page rank για νσ ανεβει σελιδα
 • πως μπορει ενα site να ανεβει στο search to google
 • page rank greece
 • pagerank τι ειναι
 • page rank checker greece
 • ranking page ελληνικες σελίδες
 • πως βρισκουμε την καταταξη της ιστοσελιδας μας
 • google ranking greece