Tags Posts tagged with "Organic SEO"

Organic SEO

Πώς να βελτιώσετε το SEO και τα SE rankings

 

Μετά την έλευση του Google Panda και των ενημερώσεων του, οι κατατάξεις στη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης αυξομειώνονται διαρκώς και επηρεάζουν έναν μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων (ποιοτικών και μη).

Αυτό που δείχνει να φαντάζει πιο σημαντικό για τον ενημερωμένο αλγόριθμο του Google είναι μια σειρά πραγμάτων που σχετίζονται με το onsite seo optimization, την online κοινωνική υπόσταση ενός site αλλά και τον τρόπο συμπεριφοράς των επισκεπτών του.

Για να γίνω πιο σαφής, με το πρώτο κομμάτι της βελτιστοποίησης των ιστοσελίδων επάνω στο site (onsite optimization) καθίσταται πιο σημαντικό από ποτέ το τι περιεχόμενο χρησιμοποιείται μέσα σε αυτό.

Λύσεις που περιλαμβάνουν την αντιγραφή αυτούσιων κειμένων από άλλα sites ή τη συγγραφή κακογραμμένων άρθρων θεωρούνται αναποτελεσματικές, ανίκανες στο να βοηθήσουν στην επίτευξη υψηλών κατατάξεων και σε αρκετές περιπτώσεις επιβλαβείς για τον εκάστοτε ιστότοπο.

Το Google και οι λοιπές μηχανές αναζήτησης θέλουν να προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους χρήστες – πελάτες τους και για αυτό συνεχώς τροποποιούν, προσθέτουν και εξελίσσουν τον τρόπο με τον οποίο συνυπολογίζουν και κατατάσσουν τις ιστοσελίδες.

Ιδιαίτερα χρήσιμο για το onpage optimization είναι μια σωστή δομή και μια συνέχεια τίτλων, urls και περιεχόμενου.

Συγκεκριμένα στους τίτλους (στις επικεφαλίδες) πρέπει να χρησιμοποιούνται οι λέξεις-κλειδιά των άρθρων, στα URLs να χρησιμοποιούνται αυτές οι επιλεγμένες λέξεις και τέλος στο περιεχόμενο να εμπεριέχονται προτάσεις και κείμενα που να είναι άμεσα συσχετιζόμενα με αυτά.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • google panda
 • seo google
 • search engine optimization google
 • google seo panda
 • ποιο ειναι το καλύτερο το seo η social media
 • site search by panda
 • αλγόριθμοι αναζήτησης ιστοσελίδων
 • αντιγραφη περιεχομενου και seo
 • λεξεις κλειδια site
 • φαινεται το site στο google search

4 off page ranking factors που θα βοηθήσουν στη κατάταξη του site σας

Ενώ το on page optimization είναι ένας αξιόλογος παράγοντας κατάταξης, εξίσου αλλά και περισσότερο σημαντικός είναι το off page optimization, που στο σύνολό του περιλαμβάνει πολλές ενέργειες που μπορούν να χαρακτηριστούν ως συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες.

Off page ranking factorsΓια να πετύχουμε ένα καλό search engine optimization, δεν είναι αρκετό να εξασφαλίσουμε απλά κάποια links -κάποιους συνδέσμους προς το site μας. Αντιθέτως, για να αποκτήσουμε μια από τις πρώτες θέσεις στα organic αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης (όπως το Google, το Yahoo! και το Bing) υπάρχουν κάποιοι επιπρόσθετοι παράγοντες, κάποια ranking factors, που είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν! Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάποια διάκριση της SEO καμπάνια μας και κατά επέκταση της ιστοσελίδας μας.

Συγκεκριμένα, όσων αφορά το organic seo, ως παράγοντες κατάταξης μπορούν να οριστούν τα παρακάτω:

1. Οι εισερχόμενοι σύνδεσμοι προς το site μας (τα λεγόμενα incoming links)

Τα incoming links είναι αναμφισβήτητα αν όχι ο σημαντικότερος, ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να πετύχουμε ένα αποτελεσματικό SEO. Έως πρόσφατα (δεν συμβαίνει πλέον), το Google κατάτασσε τις ιστοσελίδες βάσει του υψηλού page rank των σελίδων που ήταν συνδεδεμένες σε αυτές. Ενώ σύνδεσμοι που προέρχονται από σελίδες με υψηλό PR έχουν ευεργετικά αποτελέσματα, πλέον απλά συμψηφίζονται ως ατού στα γενικά κριτήρια κατάταξης και δεν είναι το μοναδικό κριτήριο.

2. Ο ρυθμός απόκτησης συνδέσμων προς το site μας

Αρχικά υπήρχε η πεποίθηση ότι όσο γρηγορότερα πραγματοποιηθεί η απόκτηση των συνδέσμων (το link building), τόσο καλύτερο θα είναι για τα rankings και τη δυναμική της σελίδας μας. Εμείς κατηγορηματικά είμαστε αντίθετοι σε αυτό! Εάν αποκτήσουμε συνδέσμους υπερβολικά γρήγορα, τότε το Google είναι σχεδόν βέβαιο να το θεωρήσει ως παράξενο και μη φυσιολογικό. Έτσι είναι και στην πραγματικότητα αφού δεν είναι δυνατόν μέσα σε μερικές ημέρες χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τεχνητά μέσα να αποκτήσουμε 500 links! (ειδικά εάν δεν είχαμε κανένα…)

Τι συμβαίνει σε αυτές τις καταστάσεις; Αρχικά εφαρμόζεται μια ποινή στις θέσεις κατάταξης του site, και στη συνέχεια εάν συνεχιστούν οι ύποπτες ενέργειες, να υπάρξει ολοκληρωτικός αποκλεισμός της σελίδας από τα αποτελέσματα. Η εξαφάνιση αυτή συχνά συνοδεύεται στα forums και στα blogs ως: “Μy site delisted from Google. Why?

3. Η παλαιότητα των συνδέσμων (age of links)

Ακριβώς όπως συμβαίνει και με την παλαιότητα του site σας, έτσι και με την παλαιότητα των συνδέσμων προς αυτό, επηρεάζεται η κατάταξη στα αποτελέσματα των search engines. Εάν μπορέσετε να εξασφαλίσετε links με anchor texts από δημοφιλή και αξιόπιστα sites της θεματικής κατηγορίας που ανήκει η ιστοσελίδα σας, τότε το πιθανότερο είναι να έχετε καλές κατατάξεις και πολύ αξιόλογη πορεία.

4. Η παλαιότητα του Domain

Όταν αγοράζετε ένα domain, είναι καλό να φροντίζετε να το κάνετε εγγραφή για περισσότερο από ένα χρόνο. Μια πολύ σωστή κίνηση (εφόσον θέλετε ή ξέρετε ότι θα επενδύσετε χρόνο, χρήμα και κόπο σε αυτό), είναι να το κάνετε register για 5 χρόνια.
Όσο και να ακούγεται παράξενο, ο χρόνος διάρκειας δείχνει ότι υπάρχει μια πολύ πιο σοβαρή διάθεση και πρόθεση για να προσφέρει αυτός ο ιστοχώρος ποιοτικό περιεχόμενο, πράγμα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με μια εγγραφή διάρκειας ενός έτους.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • seo off page
 • off page optimization
 • on page factors optimization
 • σελίδες με ρανκς
 • τι σημαινει ranking off page
 • σελίδες με υψηλό rank
 • παγε ρανκ
 • αποκλεισμος απο αποτελεσματα ενος ιστοτοπου
 • ranking σελιδες
 • pageranking