Tags Posts tagged with "Links"

Links

Ένα πλήρως επεξηγηματικό video απο τον Matt Cutts για το πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης (search engines) και συγκεκριμένα το Google, όταν πραγματοποιούμε αναζητήσεις για κάθε λέξη-κλειδί που επιλέγουμε.

Το συγκεκριμένο βιντεάκι βρίσκεται και στη σελίδα του Google: How Google Works που αναφέρεται στις αναζητήσεις, στα διαφημιστικά ads, καθώς και στις εφαρμογές που διαθέτει η εταιρεία.

Συνοψίζοντας τα όσα αναφέρονται στο video τα πιο σημαντικά πράγματα που θα πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας κατα τη δημιουργία των σελίδων μας είναι:

 • Να δίνουμε προσοχή στο πόσες φορές εμπεριέχεται στα κείμενά μας η λέξη-κλειδί που θέλουμε να δώσουμε βάρος για το SEO μας
 • Να σιγουρευόμαστε οτι ο ΤΙΤΛΟΣ (το page title) της σελίδας μας θα αναφέρει τα main keywords μας για τους σκοπούς του search engine optimization
 • Να εμπεριέχουμε εάν είναι δυνατόν τις βασικές μας λέξεις ή φράσεις κλειδιά στην URL όσων web pages διαθέτουμε για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας
 • Να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν περισσότερα συνώνυμα των λέξεων που χαρακτηρίζουν τη θεματική ενότητα του site μας, πάντα βέβαια με μια φυσική ροή αφού πρωταρχικός μας στόχος είναι η ικανοποίηση των όσων επισκέπτονται το site μας, και όχι τα search engines
 • Και τέλος να προσπαθούμε να αποκτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα ποιοτικά link απο websites που συνδέονται με το αντικείμενο ενασχόλησης μας

Αφότου δώσουμε βάρος και εξασφαλίσουμε το οτι παρέχουμε όσο το δυνατόν πιο πρόσφατο, αυθεντικό και ταυτόχρονα ποιοτικό περιεχόμενο, θα πρέπει να προβούμε στις απαραίτητες αλλαγές που προστάζει το SEO για να γίνουμε πιο search engine friendly και να έχει απήχηση η δουλειά και το έργο που προσφέρουμε στο target group της επιλογής μας.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • Πως λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης
 • τι ειναι οι μηχανες αναζητησης
 • πωσ λειτουργει το facebook
 • μηχανες αναζητησης πως δουλευουν
 • πως λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης google
 • target group
 • πώς λειτουργεί το google search
 • πως δουλευουν οι μηχανες αναζητησης
 • τι ειναι μηχανη αναζήτησης
 • πωσ λειτουργει η αναζητηση google

Δημιουργώντας μία μακροπρόθεσμη στρατηγική

Το Search Engine Optimization (SEO) είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που ξεκινάει πριν την υλοποίηση μιας ιστοσελίδας και συνεχίζει καθόλη τη διάρκεια ζωής ενός website. Σε αντίθεση με το ότι πιστεύεται, είναι ένα ταξίδι που χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση και καλή γνώση των πραγμάτων έτσι ώστε να μπορέσει όταν χρειαστεί να προσαρμοστεί και να εξελιχθεί ανάλογα.

Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν και να αυξήσουν τον αριθμό των επισκεπτών της ιστοσελίδας σας. Μερικές δημοφιλείς στρατηγικές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

– βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας προσθέτοντας φρέσκο και ποιοτικό περιεχόμενο
– βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας και της δημοσιότητάς της, δημιουργώντας συνδέσμους (links) προς αυτήν
– πληρωμή διαφημιστικών προγραμμάτων για ένταξη της ιστοσελίδας σας σε λίστες καταλόγων
– πληρωμή διαφημιστικών προγραμμάτων για ένταξη της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα αναζήτησης δημοφιλών μηχανών αναζήτησης

Βέβαια σε αυτό που θέλουμε να επικεντρωθούμε είναι στη φυσική βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (seo) για τις μηχανές αναζήτησης.
Για να πετύχει το seo πρέπει πάντα να έχουμε μία επιτυχημένη στρατηγική και να πράττουμε μόνο εφόσον έχουμε αναλύσει τρείς βασικούς παράγοντες:

– τα λεφτά που διαθέτουμε
– τον διαθέσιμό μας χρόνο και το
– πόσοι πόροι χρειάζονται για να υλοποιηθεί η στρατηγική μας

Εάν είμαστε γνώστες των παραπάνω, τότε μπορούμε να προβούμε στην επιλογή των καταλληλότερων μεθόδων προώθησης και βελτιστοποίησης. Λέμε καταλληλότερων γιατί δεν μπορούμε να προβλέψουμε τον απόλυτο συνδυασμό χαρακτηριστικών για την επιχείρησή μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να δοκιμάζουμε κάθε μέθοδο προσεκτικά χωρίς να εξαντλούμε τον προϋπολογισμό μας.

Κατά τη βελτιστοποίηση του site σας για τις μηχανές αναζήτησης, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ίδια η μηχανή αναζήτησης δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσει κάτι που πουλάτε.

Δημιουργώντας ένα site που επικεντρώνεται στην ευχρηστία και την προσβασιμότητα θα αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητες οι επισκέπτες του να μετατραπούν σε πελάτες.

Ακόμα, δημιουργώντας στο site σας μια δομή μεστή και ευκολονόητη που θα επιτρέψει στον χρήστη να βρει αυτό που ψάχνει, αυξάνετε αυτόματα και τις θετικές εντυπώσεις από τη πλοήγησή του σε αυτό. Βοηθήστε τον να κάνει τις επιλογές του προτρέποντάς τον να πατήσει σε σημεία που επιθυμείτε και πιθανόν τον ενδιαφέρουν. Οι λέξεις και οι φράσεις που προτρέπουν τους χρήστες να προβούν σε κάποιες ενέργειες γενικά χαρακτηρίζονται ως path to conversion (δρόμος προς τη μετατροπή απλών επισκεπτών σε πελάτες).

Σχετικές αναζητήσεις:

 • seo ιστοσελίδα: gr
 • seo στρατηγικες
 • στρατηγική βελτιστοποίησης S E O
 • χρόνος υλοποίησης seo