Tags Posts tagged with "Html κώδικας"

Html κώδικας

Στην διαδικασία της προώθησης ενός site υπάρχουν μερικοί παράγοντες κατάταξης που δρουν αρνητικά, και αντί να επιφέρουν καλύτερα αποτελέσματα οδηγούν σε κυρώσεις και στα λεγόμενα ranking penalties. Τις περισσότερες φορές εφαρμόζονται SEO τεχνικές που βλάπτουν δύο από τα σημαντικότερα πράγματα στο internet: την κατάταξη και την online φήμη της εταιρείας, του προϊόντος ή της ιστοσελίδας που αφορά.

Αυτά που θα πρέπει να αποφθεχθούν είναι οι λεγόμενες black hat τεχνικές που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις οδηγίες – τα επονομαζόμενα search engine guidelines. Συγκεκριμένα τα πιο γνωστά που συνήθως ακολουθούνται είναι η συμμετοχή σε link farms, η ανταλλαγή συνδέσμων με spam sites, η εφαρμογή βλαβερών τεχνικών απόκρυψης κειμένου όπως το keyword stuffing αλλά και η άγνοια του χρόνου που μπορεί μια ιστοσελίδα να βρίσκεται offline ή να είναι μη προσβάσιμη για πλοήγηση.

Η εφαρμογή βλαβερών τεχνικών απόκρυψης και το malicious cloaking χρησιμοποιούνται για παράδειγμα για να ξεγελάσουν είτε τις μηχανές αναζήτησης είτε τους χρήστες.

Για την ακρίβεια το cloaking υφίσταται όταν τα search engines “βλέπουν” και έχουν κάνει crawl ένα website, ενώ όμως στην πραγματικότητα οι χρήστες μεταφέρονται σε ένα άλλο ή σε κάποια ιστοσελίδα διαφορετική. Εύλογα μπορεί να αναρωτηθείτε γιατί να προβεί κάποιος σε μια τέτοια ενέργεια.

Αρχικά εφαρμόστηκε από sites που κατατάσσονταν σε υψηλές θέσεις και ήθελαν οι ανταγωνιστές τους να μην ξέρουν τι έχουν κάνει στον κώδικα τους, και να μην μπορούν να αντιγράψουν τις κινήσεις τους και έτσι οι επισκέπτες τους έβλεπαν κανονικά το site αλλά ο κώδικας που βρισκόταν στο source view ήταν διαφορετικός. Γρήγορα όμως η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε για βλαβερούς σκοπούς και sites με παράνομο υλικό να κάνουν cloaking για να φαίνονται καθόλα νόμιμα και να κατατάσσονται με αυτόν τον τρόπο κανονικά για keywords της επιλογής τους.

Σήμερα η τεχνική αυτή τιμωρείται αυστηρά από τις μηχανές αναζήτησης και μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και την ολοκληρωτική διαγραφή από το indexing τους.

Ανάλογη τύχη μπορεί να έχει η ιστοσελίδα σας εάν συνδέεται με ανεπιθύμητα site. Μπορείτε να το αντιληφθείτε εάν απλά σας πούμε ότι είναι σαν να προτείνετε στους φίλους σας να λαμβάνουν ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι είσαστε μέρος αυτής της spam αλληλογραφίας και ότι επωφελείστε από αυτήν. Το Google λοιπόν στην περίπτωση που διαθέτετε links προς τέτοια κακόβουλα website θα σας τιμωρήσει αφού θα σημαίνει ότι δεν παρέχετε καλό και αξιόπιστο περιεχόμενο.

Σε γενικότερα πλαίσια θα πρέπει να είσαστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε κινήσεις που χαρακτηρίζουν ή αν θέλετε φωτογραφίζουν το προφίλ σας. Τα links που περιλαμβάνετε στο site σας είναι ένα από τα στοιχεία που καθορίζουν το ποιοι είστε σε διαδικτυακό επίπεδο.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • κατάταξης
 • διαγραφη μηχανης αναζητησης
 • παραγοντες
 • seo code
 • cloaking seo
 • αρνητικα των μηχανων
 • web spider and crawler greek
 • διαγραφη search engine
 • βλαβερα sites
 • υποβολή πρόσθεση site στις μηχανες αναζήτησης

Εάν θέλετε να κάνετε ένα καλό Search Engine Optimization και να βρίσκεστε στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης, τότε χρειάζεστε ποιοτικό περιεχόμενο.

Το περιεχόμενο θεωρείται ο βασιλιάς του SEO, αφού όσο καλύτερο και σε μεγαλύτερη ποσότητα είναι, τόσο πιθανότερο είναι να σας ανακαλύψουν και να σας προωθήσουν τα search engines.

Ένα σημαντικό στοιχείο του Html είναι ο ΤΙΤΛΟΣ ενός ιστοχώρου που του δίνει ένα μοναδικό πλεονέκτημα κατάταξης. Το κείμενο που τον απαρτίζει είναι αυτό που βλέπετε στην πάνω αριστερά πλευρά του περιηγητή σας όταν πλοηγείστε σε ένα site και είναι το ίδιο κείμενο που παρουσιάζεται ως σύνδεσμος στα αποτελέσματα των αναζητήσεων που πραγματοποιείτε.

Ο τίτλος της ιστοσελίδας είναι επίσης αυτός που εμφανίζεται όταν γίνεται η προσθήκη ενός ιστοχώρου στα αγαπημένα.

Σε αντίθεση με τις παραπάνω περιπτώσεις το κείμενο καθαυτό δεν είναι και ορατό και μπορούμε να το δούμε μόνο κοιτάζοντας τον πηγαίο κώδικα μιας σελίδας (source code). Βρίσκεται στο σημείο που υπάρχουν τα ΜΕΤΑ δεδομένα της σελίδας και είναι της μορφής .

Τα META δεδομένα αν και στο σύνολό τους δεν λειτουργούν πλέον ως παράγοντες κατάταξης, υπάρχουν δύο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ξεχωρίζουν ως οι σημαντικότεροι: η META περιγραφή (META Description) και οι ΜΕΤΑ Λέξεις-Κλειδιά (META Keywords).

Η ΜΕΤΑ Description είναι μια περιγραφική πρόταση του κάθε ιστοτόπου ενώ τα ΜΕΤΑ Keywords είναι Λέξεις-Κλειδιά απαραίτητες για τον προσδιορισμό της ταυτότητάς του εκάστοτε ιστοχώρου.

Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, είναι σημαντική και η προσθήκη σε όλες τις εικόνες που εμπεριέχονται σε ένα site, κάποιου εναλλακτικού κειμένου (τα λεγόμενα ALT tags).

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά (στο άρθρο μας Image maps και Navigation buttons), τα ALT tags είναι οι ετικέτες που χαρακτηρίζουν τις εικόνες που χρησιμοποιούμε, και παραμένουν κρυμμένες εκτός και αν περάσουμε το ποντίκι πάνω από αυτές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι απαραίτητη η χρησιμοποίησή τους τόσο για λόγους βελτιστοποίησης όσο και για μερικούς συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα όρασης.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • wordpress μεταστοιχεια
 • περιγραφικη προταση
 • τι ειναι περιγραφικη προταση
 • τι ειναι τα μεταστοιχεια
 • alt tags- ετικετεσ
 • wordpress auto meta tags greece
 • κώδικας meta
 • μεταστοιχεια
 • προσθηκη meta tags

Χρησιμοποιήστε hypertext που μπορεί να ακολουθηθεί από τις μηχανές αναζήτησης

Οι μηχανές αναζήτησης δέν ακολουθούν όλους τους τύπους συνδέσμων που χρησιμοποιούν οι web developers.
Στην πραγματικότητα το μοναδικό είδος hypertext για το οποίο μπορείτε να είσαστε σίγουροι οτι όλες οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να ακολουθήσουν,άρα και να είναι κατάλληλο για Search Engine Optimization, είναι το κλασσικό κείμενο συνδέσμου.
Ο Html κώδικας που αντιστοιχεί σε αυτό το κλασσικό είδος που αναφερόμαστε είναι της μορφής:

<a href=”http://www.onoma-site.gr”> Κείμενο Αντιστοίχησης </ a>

Ο παραπάνω σύνδεσμος θα φαίνεται σε μια ιστοσελίδα κάπως έτσι: Κείμενο Αντιστοίχησης

Όλες οι άλλες μορφές των δεσμών μπορεί να είναι προβληματικές για ορισμένες μηχανές αναζήτησης, ενώ χρησιμοποιόντας έναν WYSIWYG* editor, (δηλαδή ένα πρόγραμμα όπως για παράδειγμα είναι το Dreamweaver) θα σας αποδώσει σχεδόν πάντα έναν σωστό html κώδικα χωρίς λάθη.

Το WYSIWYG* αποτελείται απο τα αρχικά των λέξεων What You See Is What You Get που σημαίναει οτι αυτό που βλέπεις στην οθόνη σου την ώρα που δημιουργείς μία ιστοσελίδα, αυτό θα είναι εμφανισιακά και το αποτέλεσμα όταν «ανέβει» στο internet.

Η Javascript είναι ένα καλό βοηθητικό στοιχείο κυρίως για τις δυναμικές ιστοσελίδες και χρησιμοποιείται εκτενώς, συνήθως για να εξυπηρετεί σκοπούς που αφορούν την πλευρά του πελάτη ενός website.

Για παράδειγμα η javascript χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των ηλεκτρονικών μας αγορών όταν προσθέτουμε ένα προϊόν στο καλάθι. Τι συμβαίνει όμως ακριβώς;
Το script φορτώνεται στον εκάστοτε περιηγητή ή αλλιώς browser (που χρησιμοποιούν οι χρήστες την ώρα που πλοηγούνται στο site), ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται και η διαδικασία φόρτωσης που είναι παράλληλη με την ανάγνωση του html κώδικα που υπάρχει στη σελίδα.

Γιατί πρέπει να δώσετε προσοχή στην χρησιμοποίηση της Javascript για ένα ολοκληρωμένο Search Engine Optimization.

Χρειάζεται να τονιστεί ότι οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google, το Yahoo! και οι υπόλοιπες, δεν μπορούν να διαβάσουν την Javascript. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η κυρίως πλοήγηση του site να μην είναι όλη βασισμένη επάνω της, αλλά να έχει και κλασσικούς html συνδέσμους έτσι ώστε να είναι ορατή από τα search engines.

Αυτά με την σειρά τους, ενώ έχουν ξεκινήσει να «διαβάζουν» και να αρχειοθετούν formats που δεν είναι html (όπως είναι το Word και το PDF) δεν θα ακολουθήσουν τους συνδέσμους που βρίσκονται μέσα τους. Όπως είναι εύκολο να αντιληφθείτε, θα πρέπει για αυτόν ακριβώς τον λόγο να αποφεύγετε να τοποθετείτε σημαντικό περιεχόμενο σε οτιδήποτε μη html γιατί απλούστατα δεν θα βρεθεί από τις μηχανές αναζήτησης. Εάν από την άλλη θέλετε οπωσδήποτε να το κάνετε, τότε φροντίσετε να έχετε αντιγράψει το ίδιο υλικό και στην κανονική σας ιστοσελίδα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να κρατήσετε optimized την ιστοσελίδα σας και να διατηρήσετε το περιεχόμενο που θέλετε να προσφέρετε μέσα απο το website σας.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • γιατι javascript
 • javascript code search machine
 • all about java script pdf in greek
 • pdf java script code
 • search engine javascript
 • search engines java script
 • seo -sem pdf
 • seo and javascript
 • αναζήτηση search javascript
 • γιατι javascript pdf