Tags Posts tagged with "Blog seo"

Blog seo

Όσοι χρησιμοποιείτε το WordPress υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές (seo tips) που εφόσον ακολουθηθούν μπορούν να βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό δύο από τα βασικότερα χαρακτηριστικά του blog σας: το visibility και την ανταγωνιστικότητα του.

 • Ένα πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε seo friendly urls.

Μετά την αρχική εγκατάσταση του WordPress η προεπιλογή για την εμφάνιση των σελίδων και των δημοσιεύσεων σας είναι της μορφής:

http://onoma-istotopou.gr/?p=123

πράγμα που κάθε άλλο παρά φιλικό και λειτουργικό μπορεί να θεωρηθεί για τους χρήστες και τις μηχανές αναζήτησης.

Η λύση είναι να αλλαχθεί το Permalink setting από το control panel του admin.

Πηγαίνετε λοιπόν στο μενού Settings και επιλέξτε Permalinks.

Permalinks WordPress

Επιλέξτε Custom Structure και γράψτε:

/%postname%/ εάν θέλετε μετά τη διεύθυνση του site σας να εμφανίζεται κατευθείαν το όνομα του post, ή

/%category%/%postname%/ εάν ανάμεσα από τα δύο θέλετε να εμφανίζεται και η κατηγορία στην οποία ανήκει το κάθε άρθρο.

Permalinks WordPress Custom structure

 • Αποφύγετε την κατηγοριοποίηση των άρθρων σε μήνες και βδομάδες, καθώς και την εμφάνιση ημερομηνιών στα posts σας.

Μια κατηγοριοποίηση σε μήνες και βδομάδες είναι εντελώς λάθος από seo σκοπιά. Εάν έχετε τα Archives στα Widgets θα ήταν προτιμότερο να τα αφαιρέσετε πηγαίνοντας στο μενού Appearance επιλέξτε Widgets και μεταφέρετε τα από το Sidebar στα Inactive Widgets.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • wordpress seo
 • seo wordpress
 • seo for wordpress
 • wordpress
 • seo optimization wordpress
 • seo marketing
 • seo στο wordpress
 • seo για wordpresd
 • anchor text
 • πως είναι καλύτερα για το seo στο wordpress

Blogs and SEOΗ δημιουργία ενός Blog έχει άμεση σχέση με το SEO! Είτε έχετε μια απλή online παρουσία είτε η δουλειά σας στηρίζεται στο ίντερνετ, η απόκτηση ενός blog μπορεί να βοηθήσει θεαματικά στο δύσκολο έργο της προώθησης της ιστοσελίδας που διαθέτετε.

Πολυάριθμα sites– συμπεριλαμβανομένου του Google, προσφέρουν τη δυνατότητα της δωρεάν δημιουργίας ενός blog.

Όμως μπορεί να αναρωτιέστε τελικά τι είναι το blog?

Σαν ορισμό μπορούμε να θέσουμε ότι είναι ένα online περιοδικό μέσα στο οποίο εκφράζουμε σκέψεις, ιδέες, σχολιάζουμε την επικαιρότητα με τον δικό μας τρόπο, κουτσομπολεύουμε τα δρώμενα, αναφέρουμε επιστημονικές ανακαλύψεις αλλά και γράφουμε για οτιδήποτε μπορεί να μας ενδιαφέρει.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας ψηφιακός χώρος που τον χρησιμοποιήσουμε ως μέσο για την προβολή αυτών που ενδιαφέρουν εμάς ή και τους αναγνώστες που πιθανώς διαθέτουμε.

Η μορφή των Blogs ποικίλλει αφού διαφορετικά στυλ, ρυθμίσεις, φωτογραφίες και προτιμήσεις επιλέγονται από τον κάθε χρήστη ξεχωριστά. Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που παρέχουν templates – έτοιμα προσχέδια δηλαδή – που στιγμιαία μπορούν να αλλάξουν την αίσθηση και την εικόνα που μέχρι εκείνη τη στιγμή διαθέτουν. Η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται από τη δημιουργικότητα και τη μοναδικότητα που μπορεί να αποκτήσει η κάθε ιστοσελίδα.

Για να ξεκινήσετε ένα blog πρέπει να κάνετε μια δωρεάν εγγραφή στο blogging site της επιλογής σας και να διαλέξετε ένα όνομα, τίτλο και περιγραφή. Δημοφιλή blogging sites είναι το Blogger και το WordPress που χρησιμοποιούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών παγκοσμίως.

Όμως γιατί είναι σημαντικό για το search engine optimization να διαθέτετε blog?

Ο πρώτος λόγος είναι το καινούργιο περιεχόμενο. Δημοσιεύοντας ένα άρθρο, προσφέρετε νέο υλικό για τα search engines, που στόχος τους είναι να παρέχουν έγκυρα και πρόσφατα αποτελέσματα στις όποιες αναζητήσεις πραγματοποιούνται.

Ο δεύτερος σημαντικός λόγος είναι ότι με τη δημοσίευση άρθρων μπορείτε να δημιουργήσετε κοινό που έχει ενδιαφέροντα που συμπίπτουν με τα δικά σας, ή που αναζητούν να ενημερωθούν για προϊόντα που εσείς μπορεί να διαθέτετε προς πώληση.

Επομένως είτε εμπλουτίζοντας το υλικό του site σας με έξτρα keywords, είτε αυξάνοντας την επισκεψιμότητα σας με targeted group βοηθάτε σημαντικά στο πώς αντιλαμβάνονται οι μηχανές αναζήτησης το site σας και στο έργο της βελτιστοποίησης για την καλύτερη απόδοση και κατάταξη του στα search engine results.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • seo blogger
 • blogger seo
 • search engine optimization and blogs
 • seo δημιουργία blogs
 • δωρεάν blog