Tags Posts tagged with "Βελτιστοποίηση"

Βελτιστοποίηση

Πώς να βελτιώσετε το SEO και τα SE rankings

 

Μετά την έλευση του Google Panda και των ενημερώσεων του, οι κατατάξεις στη συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης αυξομειώνονται διαρκώς και επηρεάζουν έναν μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων (ποιοτικών και μη).

Αυτό που δείχνει να φαντάζει πιο σημαντικό για τον ενημερωμένο αλγόριθμο του Google είναι μια σειρά πραγμάτων που σχετίζονται με το onsite seo optimization, την online κοινωνική υπόσταση ενός site αλλά και τον τρόπο συμπεριφοράς των επισκεπτών του.

Για να γίνω πιο σαφής, με το πρώτο κομμάτι της βελτιστοποίησης των ιστοσελίδων επάνω στο site (onsite optimization) καθίσταται πιο σημαντικό από ποτέ το τι περιεχόμενο χρησιμοποιείται μέσα σε αυτό.

Λύσεις που περιλαμβάνουν την αντιγραφή αυτούσιων κειμένων από άλλα sites ή τη συγγραφή κακογραμμένων άρθρων θεωρούνται αναποτελεσματικές, ανίκανες στο να βοηθήσουν στην επίτευξη υψηλών κατατάξεων και σε αρκετές περιπτώσεις επιβλαβείς για τον εκάστοτε ιστότοπο.

Το Google και οι λοιπές μηχανές αναζήτησης θέλουν να προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στους χρήστες – πελάτες τους και για αυτό συνεχώς τροποποιούν, προσθέτουν και εξελίσσουν τον τρόπο με τον οποίο συνυπολογίζουν και κατατάσσουν τις ιστοσελίδες.

Ιδιαίτερα χρήσιμο για το onpage optimization είναι μια σωστή δομή και μια συνέχεια τίτλων, urls και περιεχόμενου.

Συγκεκριμένα στους τίτλους (στις επικεφαλίδες) πρέπει να χρησιμοποιούνται οι λέξεις-κλειδιά των άρθρων, στα URLs να χρησιμοποιούνται αυτές οι επιλεγμένες λέξεις και τέλος στο περιεχόμενο να εμπεριέχονται προτάσεις και κείμενα που να είναι άμεσα συσχετιζόμενα με αυτά.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • google panda
 • seo google
 • search engine optimization google
 • google seo panda
 • ποιο ειναι το καλύτερο το seo η social media
 • site search by panda
 • αλγόριθμοι αναζήτησης ιστοσελίδων
 • αντιγραφη περιεχομενου και seo
 • λεξεις κλειδια site
 • φαινεται το site στο google search

Η μεταβατική περίοδος ως το 2011 έφτασε για το Yahoo! και την Microsoft που δημιούργησαν το Search Alliance.

To Search Alliance είναι η συνεργασία των 2 εταιρειών – κολοσσών για τη δημιουργία μιας δυνατής και άκρως ανταγωνιστικής  υπερδύναμης στον τομέα των αναζητήσεων και της διαδικτυακής διαφήμισης.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες, η συνεργασία θα βοηθήσει και τις δύο στη διαδικασία επιτάχυνσης καινοτομιών που αφορούν το κομμάτι της online αναζήτησης που πραγματοποιείται από τους χρήστες, καθώς και το κομμάτι που αφορά την βελτιστοποίηση των συνεργαζόμενων εταιρειών που έχουν ως επιλογή τους την προβολή στο paid search.

Αναλυτική περιγραφή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω σχετικό video:

Διαχωρίζοντας τις αρμοδιότητες, η Yahoo! θα εξυπηρετεί τους διαφημιζόμενους, τα διαφημιστικά πρακτορεία και τις εταιρείες SEO και SEM, καθώς και τους μεταπωλητές των υπηρεσιών της SearchAlliance.

Από την άλλη η Microsoft θα προσφέρει την πλατφόρμα του AdCenter που θα είναι η βάση για όλες τις καμπάνιες αναζήτησης και για την υποστήριξη των αυτοεξυπηρετούμενων διαφημιστών.

Οι δύο εταιρείες θα κατέχουν συγκεντρωτικά το 30% της αγοράς που αφορά την αναζήτηση (την συντριπτική πλειοψηφία του υπόλοιπου ποσοστού την κατέχει το Google…).

Το τι ακριβώς θα γίνει θα μάθουμε μέσα στο 2011…

Υπομονή λοιπόν!

Σχετικές αναζητήσεις:

 • seo yahoo πληροφοριες
 • yahoo
 • συνεργασίες google
 • paid search marketing περιγραφη
 • pay per click πληροφοριες
 • συνεργασία άκρως
 • συνεργασια microsoft
 • yahoo search engine gr
 • wpi yahoo
 • topothetisis sto bing

Για μια επιτυχημένη ιστοσελίδα είναι επιτακτική η εφαρμογή Search Engine Optimization.

Γενικά για την απόκτηση μιας επιτυχημένης ιστοσελίδας χρειάζονται τα ακόλουθα:

– Να προβώ σε βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μου
– Να φροντίσω να συμπεριληφθεί το site μου σε όλους τους κύριους καταλόγους και τις μηχανές αναζήτησης
– Να το κάνω δημοφιλές
– Να επιβλέπω και να αναλύω τα στοιχεία της ιστοσελίδας μου, έτσι ώστε να προχωρώ στις απαιτούμενες αλλαγές-ενημερώσεις του

Σχετικές αναζητήσεις:

 • τι χρειάζεται μια ιστοσελίδα
 • τι χρειαζεται για ιστοσελιδα
 • τι site να κανω
 • kano isteoselida
 • τι χρειαζεται για μια ιστοσελίδα
 • τι χρειαζεται για να κανω ιστοσελιδα
 • τι χρειαζεται για να κανω σελιδα
 • τι χρειαζεται για να κανω ενα site
 • τι χρειαζεται για να κανω site
 • τι χρειαζεται για να κανω

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιστοποιήσετε την αξία, το κύρος αλλά και τις επιδόσεις του site σας είναι αναμφισβήτητα το Search Engine Optimization.

Το SEO είναι το μέσο που μετατρέπει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας σε σημείο αναφοράς. Θέλοντας να δώσουμε μια γενικότερη εικόνα των όσων αναλύουμε μέσα απο το site μας, θα μπορούσαμε συνοπτικά να αναφέρουμε τα παρακάτω ως κάποιες χρήσιμες συμβουλές – κάποια SEO tips (Search engine optimization tips), που βοηθούν στην αποτελεσματική βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων σας:

1 – Page Titles (Τίτλοι Σελίδας). Σκοπός των τίτλων της κάθε σελίδας είναι να υποδυκνύει το περιεχόμενο που εμπεριέχεται σε αυτήν. Σιγουρευτείτε λοιπόν, οι τίτλοι σας να είναι καθαροί από άσχετες και χωρίς σημασία λέξεις, οτι εμπεριέχουν τα keywords – τις λέξεις κλειδιά που πρέπει, και οτι τέλος δίνουν έμφαση στο τι πρόκειται να διαβάσει ο επισκέπτης. Μήν ξεχνάτε, οτι οι search engines χρησιμοποιούν τον τίτλο στα αποτελέσματά τους και άν είναι καλός και επεξηγηματικός τότε θα είναι και πιο αποδοτικός και για τους χρήστες που αναζητούν κάτι συγκεκριμένο.

2 – Heading Tags (Επικεφαλίδες). Εάν φτιάχνετε μια ιστοσελίδα, έχετε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πολλές επικεφαλίδες όπως H1,H2,H3 κτλ. Είναι απαραίτητο να τις χρησιμοποιήσετε ιεραρχικά – δηλαδή την H1 επικεφαλίδα ώς τη συμαντικότερη, την H2 ως την αμέσως πιο σημαντική κοκ.

3 – Alt Tags. Εκμεταλλευτείτε τα alt tags που μπορείτε να προσθέσετε στις εικόνες που χρησιμοποιείτε στις ιστοσελίδες σας, και πετύχετε δύο σημαντικά πράγματα: πρώτον την εξυπηρέτηση των ανθρώπων που έχουν προβλήματα όρασης (αφού όταν δέν μπορούν να δούν την εικόνα διαβάζουν το περιεχόμενο των alt tags), και δεύτερον την ευκαιρία που σας δίνεται να προσθέσετε έξτρα λέξεις κλειδιά που θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη κατάταξή σας στα αποτελέσματα των search engines.

4 – Πλοήγηση. Βεβαιωθείτε οτι υπάρχει διαθέσιμη η βασική πλοήγηση στο πάνω και στο κάτω μέρος του site σας. Για να διευκολύνετε τους αναγνώστες σας αλλά και τις μηχανές αναζήτησης (αφού όσους περισσότερους τρόπους τις δίνετε για να ανακαλύψουν τη δομή του site σας τόσο καλύτερο είναι),  μήν ξεχάστε να τοποθετήστε το βασικό μενού και στη βάση των σελίδων σας.

5 – URL. Βελτιστοποιήσετε και δώστε νόημα στις διευθύνσεις των ιστοσελίδων σας. Διευθύνσεις του τύπου http://www.site.gr/goto.php?page=3245 πρέπει να αποφεύγονται αφού δέν βοηθάνε ούτε τα web spiders αλλά και ούτε είναι φιλικά προς τους χρήστες. Τα αρνητικά τους σημεία; Αφενός είναι σχεδόν αδύνατον να απομνημονευτούν και αφετέρου δέν προσφέρουν βοήθεια στο SEO αφού δέν περιέχουν keywords. Η καλύτερη εικόνα που πρέπει να έχει μία διεύθυνση είναι της μορφής: http://www.site.gr/marketing/website-promotion.html.

6 – Meta tags. Χρησιμοποιήστε τα meta tags keywords και το meta tag description. Τα πρώτα χαρακτηρίζουν την κάθε σελίδα αφού εμπεριέχουν τις κυριότερες λέξεις κλειδιά της κάθε σελίδας, ενώ τα δεύτερα δίνουν μια σύντομη περίληψη – περιγραφή των όσων εμπεριέχονται.

7 – Sitemap. Δημιουργήστε ένα sitemap (έναν χάρτη ιστοτόπου), και κρατήστε τον ενημερωμένο για να διασφαλίσετε οτι το Google, το Yahoo! και τα λοιπά γνωστά search engines έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα του ιστοτόπου σας.

8 – Robots. Δημιουργήστε και χρησιμοποιείστε ένα robots.txt για να επιλέξετε τί θα πρέπει να αποκλείετε απο τις μηχανές αναζήτησης να αποθηκεύσουν για μελλοντική τους χρήση. Με αυτόν τον τρόπο σιγουρεύεστε οτι δέν θα έχετε κάποια ποινή εάν υπάρχει διπλό περιεχόμενο κάπου στο site σας.

9 – Keywords. Τέλος σιγουρευτείτε οτι οι σελίδες σας εμπεριέχουν τα keywords, τις επιθυμητές λέξεις-κλειδιά για τις οποίες στοχεύετε να τοποθετηθείτε ψηλά στα αποτελέσματα των αναζητήσεων. Μήν το παρακάνετε απλά βεβαιωθείτε οτι ξεχωρίζουν οι λέξεις και οι φράσεις που είναι πιο σημαντικές για το SEO σας!

Σχετικές αναζητήσεις:

 • seo tips
 • search engine optimization tips
 • χρησιμες συμβουλες για seo
 • keywords tips
 • seo τιτλοες σελίδας
 • ti einai to search tips
 • tips seo
 • tips για seo
 • ιστοσελιδα που μετατρεπει λεξεισ σε εικονες
 • κουμπια navigation για ιστοσελίδες

Έρευνα για την εύρεση των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών

Προτού ξεκινήσετε το Search Engine Optimization (δηλαδή τη βελτιστοποίηση) του site σας, πρέπει να ξέρετε ποιες λέξεις-κλειδιά χρησιμοποιεί το κοινό που θέλετε να στοχεύσετε. Το λεγόμενο target group χρησιμοποιεί κάποιες λέξεις (που πολλές φορές σχηματίζουν και προτάσεις), με σκοπό να βρει τα προϊόντα ή/και τις υπηρεσίες που ψάχνει.

Για παράδειγμα, εάν η επιχείρησή σας σχετίζεται με διακοπές τότε μερικές λέξεις όπως το «ταξίδι», τα «ενοικιαζόμενα δωμάτια» ή τα «πρακτορεία», θεωρούνται ως πολύ σημαντικές και σχετικές με το θέμα.

Μαζί με αυτές, υπάρχουν εκατοντάδες άλλες λέξεις άμεσα ή έμμεσα συσχετιζόμενες με το αντικείμενο των διακοπών.

Αυτό που είναι δύσκολο, χρονοβόρο αλλά και ταυτόχρονα πολύ σημαντικό, είναι να καταφέρετε να μπείτε στο μυαλό του στοχευόμενου κοινού και να επιλέξετε τις κατάλληλες λέξεις και φράσεις που θα καταστούν ικανές να βοηθήσουν στην βέλτιστη απόδοση του ιστοχώρου σας.

Μπορεί ακόμα να ανακαλύψετε ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που προβαίνουν σε αναζητήσεις συσχετιζόμενες των διακοπών, ψάχνουν για συνδυασμούς λέξεων ακολουθούμενης της περιοχής που θέλουν. Για παράδειγμα ένας τέτοιος συνδυασμός λέξεων θα επέφερε: «ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Πάρο».

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να προστεθεί, είναι η πολύπλευρη έννοια που αποκτά μία λέξη από τα συμφραζόμενα της. Τι εννοούμε; Εάν έχουμε «καλοκαιρινές διακοπές», ως συσχετιζόμενες λέξεις θα θεωρήσουμε τις παραλίες, τα γυαλιά ηλίου, τα καπέλα κα. Εάν όμως έχουμε «Χριστουγεννιάτικες διακοπές» ως συσχετιζόμενες λέξεις θα θεωρήσουμε το δέντρο, το χιόνι και οτιδήποτε μας παραπέμπει σε Χριστούγεννα.

Συνεπώς, η όλη έρευνα επί του θέματος θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως σκελετός, ως βάση των ιστοσελίδων σας και του τρόπου που γράφετε το κείμενο, τους τίτλους και τα meta στοιχεία της.

Σημαντικό είναι τα keywords που χρησιμοποιείτε:

 •  Nα περιλαμβάνουν το όνομα της εταιρείας σας (για λόγους αναγνωρισιμότητας),
 •  Να περιλαμβάνουν λέξεις και φράσεις που έχετε στο site σας,
 •  Να περιλαμβάνουν την περιοχή ή και την Χώρα που συσχετίζεστε
 •  Να χρησιμοποιείτε συνδυασμούς δύο και τριών λέξεων κλειδιών, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούν τις αναζητήσεις τους με αυτόν τον τρόπο.

.

Σχετικές αναζητήσεις:

 • χριστουγεννιάτικες λέξεις
 • xristougeniatikes λεξεις
 • λεξεις με καλοκαιρινες διακοπες
 • λεξεις κλειδια με διακοπες
 • χριστουγενιάτικες λέξεις
 • διακοπεσ συνδυασμος λεξεων
 • λεξεις κλειδιά στο μαρκετινγκ
 • λεξεις μαρκετινγκ
 • μαρκετινγκ λεξεις κλειδια
 • ποιες λέξεις γινονται αναζητηση στο google